Wij zijn verheugd om jou uit te nodigen om eens kennis te maken met Sanum, de toonaangevende naam in webdesign en marketing in België!

CONTACT GEGEVENS
blog

Google search console koppelen

O Als je een eigen website hebt, is het belangrijk dat je deze goed beheert. Dit doe je onder andere door regelmatig de inhoud van je website te controleren op eventuele fouten of wijzigingen. Een manier om dit te doen, is door gebruik te maken van Google Search Console. Dit is een gratis hulpmiddel van Google waarmee je inzicht krijgt in hoe jouw website presteert in de zoekresultaten van Google. Je kunt er ook mee aangeven welke pagina’s je wilt laten zien in de zoekresultaten en welke niet. Op die manier kun je ervoor zorgen dat jouw website altijd up-to-date is en voldoet aan de laatste eisen van Google. Om gebruik te maken van Google Search Console, moet je deze eerst koppelen aan jouw website. Dit doe je door een speciale code toe te voegen aan de HTML-code van je website. Als je niet weet hoe dit moet, kun je hieronder stap-voor-stap uitleggen hoe je dit doet.

  • Ga naar https://search.google.com/search-console/about en log in met je Google account;
  • Klik bovenaan op het tabblad ‘Toevoegen property’ en selecteer ‘Website’;
  • Voer de URL van jouw website in (bijvoorbeeld https://www.example.com/) en klik vervolgens op ‘Voeg toe’;
  • Selecteer vervolgens de optie ‘HTML-tag toevoegen’ en kopieer de code die wordt getoond;
  • Ga naar jouw website en plak de code onderaan in de HTML-code van jouw homepage (dit kan bijvoorbeeld met een FTP-programma);
  • Ga terug naar Google Search Console en klik op ‘Verifiëren’ om te controleren of de code goed is geplaatst;
  • Als alles goed is gegaan, zie je nu jouw website verschijnen in het overzicht van properties;
  • Vanaf nu kun je gebruik maken van alle

Mogelijkheden die Google Search Console biedt!

Google Search Console biedt veel mogelijkheden om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, zoals Google. Zo kun je er bijvoorbeeld meldingen instellen voor wanneer er iets misgaat met jouw website of wanneer er wijzigingen worden aangebracht in de zoekresultaten. Ook kun je er rapportages downloaden over hoe vaak jouw website wordt bezocht en welke zoekwoorden mensen gebruiken om jouw site te vinden. Met behulp van deze informatie kun je ervoor zorgen dat jouw site steeds beter vindbaar is in zoekmachines en blijft voldoen aan alle eisen die gesteld worden.

× Heeft u vragen?