Wij zijn verheugd om jou uit te nodigen om eens kennis te maken met Sanum, de toonaangevende naam in webdesign en marketing in België!

CONTACT GEGEVENS
blog

Hoe doe je een zoekwoorden onderzoek?

O
Als je een website of blog hebt, is het belangrijk om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren om te achterhalen welke zoekwoorden je moet gebruiken om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Met een goed uitgevoerd zoekwoorden onderzoek kun je je website optimaliseren en ervoor zorgen dat je meer verkeer naar je website trekt. Hieronder vind je een aantal stappen om een succesvol zoekwoorden onderzoek uit te voeren.

Stap 1: Bepaal je doelgroep

Voordat je begint met het zoeken naar zoekwoorden, moet je bepalen wie je doelgroep is. Denk na over wie je wilt bereiken met je website en welke zoektermen ze zouden gebruiken om jouw website te vinden. Als je bijvoorbeeld een website hebt die gericht is op het verkopen van babyproducten, dan zou je doelgroep waarschijnlijk bestaan uit aanstaande ouders. Ze zouden zoektermen gebruiken zoals “babykleding”, “babyvoeding” en “luieremmer”.

Stap 2: Brainstorm zoekwoorden

Nu je je doelgroep hebt bepaald, is het tijd om te beginnen met het brainstormen van zoekwoorden. Denk na over wat je aanbiedt en maak een lijst met relevante zoektermen. Gebruik hiervoor ook synoniemen en gerelateerde zoektermen. Gebruik bijvoorbeeld de Google Zoekwoord planner om zoekwoord ideeën te krijgen en een idee te krijgen van de zoekvolumes.

Stap 3: Analyseer de concurrentie

Nu je een lijst met zoekwoorden hebt, is het tijd om te kijken naar je concurrentie. Analyseer de websites van je concurrenten en kijk naar de zoekwoorden die zij gebruiken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Chrome-extensie “Keywords Everywhere”. Dit geeft je inzicht in de zoekvolumes, concurrentie en CPC (kosten per klik) van de zoekwoorden.

Stap 4: Maak een selectie

Nu je een lijst hebt van relevante zoekwoorden en inzicht hebt in de zoekvolumes en concurrentie, is het tijd om een selectie te maken van de zoekwoorden die je gaat gebruiken op je website. Kies zoekwoorden die relevant zijn voor je doelgroep, waarop niet te veel concurrentie is en waarvoor voldoende zoekvolume is.

Stap 5: Gebruik de zoekwoorden op je website

Nu je de zoekwoorden hebt geselecteerd, is het tijd om ze te gebruiken op je website. Zorg ervoor dat je de zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt in je teksten en dat je niet over-optimaliseert. Dit kan namelijk een negatief effect hebben op je ranking in zoekmachines.

Een zoekwoorden onderzoek is een belangrijk onderdeel van SEO en kan je helpen om beter gevonden te worden in zoekmachines. Het is belangrijk om je doelgroep te kennen, zoekwoorden te brainstormen, de concurrentie te analyseren, een selectie te maken en de zoekwoorden op een natuurlijke manier te gebruiken op je website. Met deze stappen kun je een succesvol zoekwoorden onderzoek uitvoeren en je website optimaliseren voor zoek

Hoe Sanum je hierbij kan helpen

Sanum kan op verschillende manieren helpen bij het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek en het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Hieronder vind je een aantal manieren waarop wij kunnen helpen:

Advies geven over zoekwoorden onderzoek:

Wij geven advies over het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek. We kunnen je helpen bij het bepalen van de doelgroep, het brainstormen van zoekwoorden en het analyseren van de concurrentie. Op basis van hun expertise kunnen ze je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website.

Gebruik van professionele tools:

Wij maken gebruik van professionele tools, zoals de Google Zoekwoord planner en aHrefs of SemRush, om je te helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden. Deze tools geven je inzicht in de zoekvolumes, concurrentie en CPC van zoekwoorden, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken voor de zoekwoorden die je wilt gebruiken op je website.

Optimaliseren van je website:

Wij helpen je bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Ze kunnen de zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerken in je SEO teksten en de technische aspecten van je website optimaliseren, zoals de laadsnelheid en de mobiele vriendelijkheid. Hierdoor zal je website beter scoren in zoekmachines en meer verkeer trekken.

Bijhouden van de resultaten:

Wij helpen je bij het bijhouden van de resultaten van je zoekwoorden. Ze kunnen je inzicht geven in de rankings van je zoekwoorden en het zoekvolume. Op basis van deze resultaten kunnen ze je adviseren over eventuele aanpassingen die je kunt maken om je website verder te optimaliseren.

Wij kunnen je op verschillende manieren helpen bij het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek en het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Met onze expertise en gebruik van professionele tools kunnen ze je helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden en het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Hierdoor zal je website beter scoren in zoekmachines en meer verkeer genereren.

× Heeft u vragen?