Wij zijn verheugd om jou uit te nodigen om eens kennis te maken met Sanum, de toonaangevende naam in webdesign en marketing in België!

CONTACT GEGEVENS
blog

Interne linkstructuur verbeteren

Interne linkstructuur verbeteren maar eerst, wat zijn interne links? Links die naar andere pagina’s op dezelfde website verwijzen. Ze zijn belangrijk omdat ze helpen om de structuur van een website te bepalen en navigatie voor bezoekers te vergemakkelijken.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van interne links op een website:

 • Ze helpen bezoekers om relevante informatie snel te vinden. Als je bijvoorbeeld een blogpost hebt over hondenvoeding, kun je een link naar een pagina met meer informatie over hondenvoeding opnemen in je post. Dit maakt het gemakkelijker voor bezoekers om meer te lezen over het onderwerp dat ze interesseert.
 • Ze helpen om de autoriteit van een website te vergroten. Als je interne links gebruikt naar andere relevante pagina’s op je website, toont dit aan dat je een gedetailleerd begrip hebt van het onderwerp waarover je schrijft. Dit kan helpen om de autoriteit van je website te vergroten in de ogen van zoekmachines.
 • Ze kunnen de SEO-score van een website verbeteren. Als je interne links gebruikt, kunnen zoekmachines gemakkelijker de structuur van je website begrijpen. Dit kan helpen om je website beter te laten scoren in de zoekresultaten.

Om het maximale voordeel uit interne links te halen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze naar relevante pagina’s op je website verwijzen en dat ze op een logische manier zijn geplaatst in de tekst. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je interne links op een consistente manier gebruikt, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren op je website.

Linken op de juiste wijze

Er zijn een aantal belangrijke stappen om te volgen bij het creëren van een goede interne linkstructuur op een website:

 • Maak een inventariseer van de belangrijkste pagina’s op je website. Dit kan omvatten de homepage, productpagina’s, categoriepagina’s en blogposts. Dit zal je helpen om te bepalen welke pagina’s het meest relevant zijn om te linken.
 • Zoek naar kansen om interne links op een logische manier te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een link naar een relevante categoriepagina opneemt in een blogpost over een specifiek onderwerp, of dat je een link naar een productpagina opneemt in een categoriepagina.
 • Gebruik anchor text om de context van de link duidelijk te maken. Anchor text is de zichtbare tekst die wordt weergegeven voor een link. Door relevante anchor text te gebruiken, kun je de context van de link verduidelijken en helpen om de betekenis van de pagina duidelijk te maken voor zoekmachines.
 • Maak gebruik van de juiste linktypes. Er zijn verschillende soorten links die je kunt gebruiken, zoals nofollow-links en dofollow-links. Het is belangrijk om te weten wat de verschillen tussen deze linktypes zijn en wanneer je ze het beste kunt gebruiken.
 • Zorg ervoor dat je interne links op een consistente manier gebruikt. Dit betekent dat je bijvoorbeeld hetzelfde formaat voor links gebruikt op alle pagina’s van je website. Dit kan helpen om de navigatie voor bezoekers te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat zoekmachines gemakkelijk de structuur van je website kunnen begrijpen.

Door deze stappen te volgen, kun je een goede interne linkstructuur op je website creëren die helpt om de navigatie voor bezoekers te vergemakkelijken en om je SEO-score te verbeteren.

Highlights toepassen tijdens linken

Het toepassen van highlights bij intern linken kan op verschillende manieren voordelig zijn:

 • Het kan de leesbaarheid van je tekst verbeteren. Door highlights toe te passen op bepaalde woorden of zinnen, kun je de aandacht van de lezer naar de belangrijkste punten in je tekst leiden. Dit kan helpen om de leesbaarheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijker door je tekst heen kunnen navigeren.
 • Het kan de relevantie van je interne links versterken. Door highlights toe te passen op bepaalde woorden of zinnen waarop je een interne link hebt geplaatst, kun je de relevantie van de link versterken. Dit kan helpen om de betekenis van de link duidelijker te maken voor bezoekers en om de kwaliteit van de link te verhogen in de ogen van zoekmachines.
 • Het kan de visuele aantrekkelijkheid van je tekst verbeteren. Door highlights toe te passen op bepaalde woorden of zinnen, kun je de visuele aantrekkelijkheid van je tekst verbeteren. Dit kan helpen om de aandacht van de lezer te trekken en om ervoor te zorgen dat ze langer op je website blijven.

In samenvatting kan het toepassen van highlights bij intern linken helpen om de leesbaarheid, relevantie en visuele aantrekkelijkheid van je tekst te verbeteren. Dit kan op zijn beurt helpen om de kwaliteit van je website te verhogen en om ervoor te zorgen dat bezoekers langer op je website blijven.

Contact met een specialist

Als u op zoek bent naar professioneel advies over interne links en hoe ze uw SEO-score kunnen verbeteren, dan is het verstandig om contact op te nemen met Sanum. Wij zijn een professioneel bureau dat zowel inhoudelijk als technisch goed op de hoogte is van hoe SEO werkt en we weten hoe we goede resultaten kunnen behalen. We hebben jarenlange ervaring in het optimaliseren van websites voor zoekmachines en we staan altijd klaar om u te helpen uw online doelen te bereiken. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen.

× Heeft u vragen?