Wij zijn verheugd om jou uit te nodigen om eens kennis te maken met Sanum, de toonaangevende naam in webdesign en marketing in België!

CONTACT GEGEVENS
blog

LMS Plugin WordPress

O

Een Learning Management System (LMS) is een plugin die toe te voegen is aan een WordPress website. De LMS plugin voor WordPress biedt de mogelijkheid om lessen te geven via uw website. Er zijn verschillende LMS plugins waar U uit kunt kiezen, met elk hun eigen voordelen. In het algemeen biedt deze plugin tools om een cursus te creëren en te delen, leerlingen aan te melden en om voortgang bij te houden van uw studenten.

Een WordPress LMS plugin is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een school, maar ook voor bedrijven die cursussen aan hun werknemers aan willen bieden. Daarnaast zijn ze perfect te gebruiken voor het verkopen van online cursussen. 

Wanneer moet ik kiezen voor een WordPress LMS plugin?

WordPress LMS plugins zijn uitermate geschikt voor bedrijven die cursussen verkopen, scholen of universiteiten en andere bedrijven die een leermogelijkheid willen toevoegen aan hun WordPress website. De plugin zorgt voor alle benodigde functies die hierbij te pas komen. De plugins verschillen in hun functies en zijn per stuk voor verschillende doeleinden geoptimaliseerd.

Welke WordPress LMS plugin bestaan er?

Enkele van de meest gebruikte WordPress LMS plugins zijn LearnDash, LifterLMS en MemberPress. Met LearnDash kunt U eenvoudig lessen en cursussen creëren, uw studenten toetsen en certificaten of diploma’s uitreiken. LearnDash biedt ook de mogelijkheid om cursussen te verkopen. Dit kan als eenmalige betaling, maar ook als abonnement. 

De WordPress LMS plugin LifterLMS biedt veelal dezelfde functionaliteiten. Echter kunt u bij deze plugin gebruik maken van een gratis versie. Deze gratis versie beschikt over minder functionaliteiten dan de betaalde versie, maar is een goede optie wanneer U overweegt of een WordPress LMS plugin iets voor uw website is.

Ten slotte hebben we MemberPress. Met MemberPress kunt U gemakkelijk klaslokalen creëren, zodat de juiste lessen bij de juiste leerlingen terecht komen. Wat MemberPress uniek maakt is de mogelijkheid voor volledige customisatie via CSS. Onze webdevelopment specialist kan U hier feilloos mee helpen om de cursus volledig naar uw eigen smaak te krijgen

Dit zijn slechts enkele van de WordPress LMS plugins. Sanum is vaardig met alle LMS plugins, en zal U helpen de juiste keuze te maken voor uw website. Of dit nou een grootschalig project is, of een eenvoudige cursus voor uw werknemers.

Waarom een WordPress LMS plugin bij Sanum?

Sanum beschikt over een ervaren, betaalbare WordPress specialist die U op alle vlakken van WordPress van dienst kan zijn. Onze webdeveloper zorgt ervoor dat uw WordPress website volledig naar wens ingesteld wordt. Daarnaast zorgt onze SEO-specialist ervoor dat uw website hoog ranked binnen de zoekmachines. Benieuwd naar wat Sanum voor uw website kan betekenen? Bekijk ons portfolio

Wat zijn de belangrijkste functies van een WordPress LMS plugin?

Zoals eerder vernoemd biedt een WordPress LMS plugin vele opties voor uw website. Enkele van de belangrijkste mogelijkheden zijn:

  • Het aanbieden van cursussen en lessen; door gebruik te maken van een WordPress LMS plugin kunt U cursusen en lessen ontwikkelen. Daarnaast zijn deze te verkopen tegen eenmalige betaling of in een abonnementsvorm.
  • Cursusopbouw: Een WordPress LMS plugin laat U eenvoudig de content in cursussen aanpassen en toevoegen.
  • Voortgangsinformatie: U kunt gemakkelijk de voortgang van uw studenten bij houden met een WordPress LMS plugin. 
  • Toetsen en quizzen: De WordPress LMS plugin biedt U de mogelijkheid om toetsen te ontwikkelen voor uw studenten. 
  • Geautomatiseerde e-mails: U kunt e-mails naar uw studenten over onder andere hun voortgang en toetscijfers volledig automatiseren.
  • Certificaten en diploma’s: U kunt met gebruik van een WordPress LMS plugin certificaten en diploma’s voor uw studenten ontwikkelen en uitreiken.
  • Huiswerk mogelijkheid: U kunt uw studenten huiswerkopdrachten laten maken. Deze huiswerkopdrachten zijn volledig te personaliseren met de WordPress LMS plugin.

Neem contact op voor meer informatie

Kortom is een WordPress LMS plugin dé manier om cursussen, lessen en toetsen toe te voegen aan uw website. U kunt uw cursussen volledig customiseren en de voortgang van uw studenten eenvoudig bijhouden. De plugin voorziet U van alle benodigde functies, van het creëren van lessen tot aan de betaling hiervan. Is de LMS plugin wat U nodig heeft op uw website? Neem contact met ons op! 

× Heeft u vragen?