Wij zijn verheugd om jou uit te nodigen om eens kennis te maken met Sanum, de toonaangevende naam in webdesign en marketing in België!

CONTACT GEGEVENS
blog

Wat is SSL?

Wat is SSL?
Sinds 2018 is het bij de wet verplicht om een SSL certificaat te hebben. Het is niet alleen belangrijk voor de gegevens van de klant te waarborgen maar ook die van jouw bedrijf. Met dit certificaat verzend en ontvang je versleutelde gegevens. Deze kunnen hackers (bijna) niet kraken. Ook Google neemt dit mee in de positie bepaling. Het is dus verstandig om dit te doen om een hogere positie in Google en andere zoekmachine te krijgen. Wanneer je dit niet doet loop je veel klanten en dus ook bestellingen mis!

Wie hebben SSL certificaten?

Er zijn meerdere manieren om erachter te komen of jouw website een SSL certificaat heeft. Vaak kun je het in je hosting omgeving zien en staat het achter je domein vermeld. Soms moet je hem handmatig toekennen en het certificaat van de juiste bedrijfsgegevens voorzien. Maar ook kun je het gemakkelijk in de browser balk zien. Waar je de website url normaal ziet zie je het aan het slotje. Is dit open dan is je website niet beveiligd is het gesloten dan is hij wel beveiligd. Maar ook kun je het zien aan HTTP dat staat voor niet beveiligd en HTTPS voor wel beveiligd.

Hoe werkt SSL?

De werking van een SSL certificaat is niet lastig om uit te leggen. Apparaat A vraagt namelijk aan apparaat B een veilige verbinding. Beide apparaten wisselen de certificaten dan uit en controleren of deze nog geldig zijn. Wanneer dit het geval is dan word de informatie versleuteld verstuurd. Het gaat dan voornamelijk om gegevens over de bestelling zoals wie het besteld en wat hij of zij besteld. Deze informatie wil je immers niet gratis en voor niks aan de concurrent geven. De gegevens worden zo gecodeerd dat niemand buiten jouwzelf deze gegevens kan inzien. Let wel op dat je bij de meeste hosting partijen een certificaat voor 1 jaar krijgt. Vergeet dus niet het te vernieuwen of als je meerdere domeinen hebt dan moet je een MDC SSL certificaat aanvragen.

× Heeft u vragen?