Wij zijn verheugd om jou uit te nodigen om eens kennis te maken met Sanum, de toonaangevende naam in webdesign en marketing in België!

CONTACT GEGEVENS
blog

Website tegen spam beveiligen

O

Website spam voorkomen

Formulieren zijn een belangrijk onderdeel van conversieoptimalisatie op een website. Het is daarom niet verwonderlijk dat ze vaak te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld een offerte- of bestelformulier. Helaas zijn formulieren ook populair bij spambots die massaal berichten sturen naar de mailbox van de website-eigenaar. Gelukkig zijn er manieren om dit tegen te gaan, zoals bijvoorbeeld het gebruik van Recaptcha, een honeypot en timestamp.

Spam voorkomen met Google Recaptcha

reCAPTCHA is een systeem ontwikkeld door Google om spam via formulieren tegen te gaan. Het systeem bepaalt of de persoon die het formulier invult een echte persoon is en geen bot. Een bekend voorbeeld van deze verificatie is het “Ik ben geen robot” vinkje waarbij je verkeersborden, zebrapaden of voertuigen moet aanklikken. Gelukkig wordt deze vorm van verificatie steeds minder vaak gebruikt.

Website-eigenaren kunnen zelf de strengheid van de Google Recaptcha instellen. Bij Tijdvooreensite maken we gebruik van de meest strikte instellingen om spam te voorkomen. Wij maken gebruik van de tweede versie van reCAPTCHA waarbij men kan kiezen voor een checkbox of een onzichtbare Recaptcha badge. Bij de onzichtbare badge hoeft de gebruiker niet op een selectievakje te klikken. De verificatie gebeurt dan automatisch op de achtergrond.

Spambots vermeiden door Honeypot

Een andere manier om formulieren op uw website te beschermen tegen spam is door gebruik te maken van een honeypot. Dit is een soort valstrik voor spambots. Er worden extra, onzichtbare tekstvelden toegevoegd in het formulier die alleen bots kunnen zien. Als een spambot deze velden invult en probeert te versturen, wordt de mail direct geblokkeerd. Honeypots zijn bijzonder effectief en hebben een lage kans op foutmeldingen.

Voor WordPress zijn er diverse plugins beschikbaar (zoals Contact Form 7 Honeypot) die verborgen velden aan contactformulieren toevoegen. Ook bij Tijdvooreensite passen we de honeypot-methode toe om spambots te misleiden.

Minder spam in je mail door timestamp

Naast Honeypot en Recaptcha kan je ook gebruik maken van een time stamp om spam te voorkomen. Een time stamp is een veelgebruikte spam detectietool die gebaseerd is op een simpel concept. De tool houdt bij hoeveel tijd er verstrijkt tussen het laden van de pagina en het verzenden van het formulier. Als er zeer weinig tijd tussen zit (denk aan milliseconden), wordt dit gezien als een actie van een bot. Het idee is dat een mens meer tijd nodig heeft om een formulier in te vullen en te versturen. De time stamp zorgt er dan voor dat de mail niet in jouw mailbox terechtkomt.

Bent je opzoek naar een nieuwe website?

Dan ben je bij Sanum aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat de website responsive werken op mobiel, tablet en pc. Sanum werkt vooral met WordPress, Woocmmerce, PHP en Laravel. De websites die wij ontwikkelen kunnen ook op maat gemaakt worden.

De kosten de wij hanteren voor het laten maken van een website voor zzp’ers zijn:

  • WordPress  v.a. € 650

  • WooCommerce  v.a. € 950

  • Shopify  v.a. € 950

  • Lightspeed  v.a. € 950

Wil je een website laten maken voor je eigen onderneming en heb je interesse om dit bij Sannum te laten doen, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je verder bij het maken van de perfecte website.

× Heeft u vragen?